Inschrijvingen

De inschrijvingen starten vanaf zondag 1 september. Vanaf dan zal deze pagina een inschrijvingsformulier bevatten waarmee je uw kind kan inschrijven.

Huidige leden, broers of zussen van een lid dat afgelopen scoutsjaar was ingeschreven en kinderen van oud-leiding mogen dit jaar een week eerder inschrijven. Die inschrijvingen starten vanaf zaterdag 24 augustus.

De inschrijvingen voor alle groepen zullen terug opengezet worden dit werkjaar. We houden de inschrijvingen nauw in het oog, en wanneer het nodig is zullen we de inschrijvingen in een groep toch terug afsluiten. Dit komt omdat we een veilige werking voorop stellen. Bij de nieuwe 1e jaars kapoenen (geboortejaar 2013) moeten we natuurlijk ook een limiet zetten.

 

Lidgeld

Het lidgeld bedraagt dit jaar €39 voor elk lid dat zich bij onze scoutsgroep aansluit. Van dit bedrag gaat €32 rechtstreeks naar Scouts en Gidsen Vlaanderen. Zo is uw kind verzekerd en aangesloten bij deze overkoepelende beweging die ondertussen al meer dan 75.000 leden telt. De resterende €7 euro gaat naar onze scoutskas. Wij financieren hiermee de jaarkentekens, onze eigen scoutkentekens en de aankoop van spel- en knutselmateriaal.

Men zegt vaak dat scouting een goedkope hobby is. Toch kan dit een serieuze hap uit uw budget betekenen (bv. als u 4 in te schrijven kinderen hebt). Dit mag echter geen reden zijn om niet bij de scouts te komen! Voor gezinnen die het financieel iets moeilijker hebben, bestaat er namelijk een fonds dat een groot deel van oa. uw inschrijvingsgeld terugbetaald. Als u van dit fonds gebruik wenst te maken kan u best contact opnemen met groepsleider Jarne Croonen, samen met u zal hij dan proberen om tot een zo goed mogelijke overeenkomst te komen, waar beide partijen beter zullen uitkomen